Nena Dimitrijevic

Šta je Definicija uspeha?

Da li imamo pravu sliku ili nam se ipak sistem vrednosti malo poremetion? Uspeh je reč koja se često koristi u poslu? Uspešan si ako zaradjuješ mnogo novca. A koliko je to «mnogo»?  Da li se nekad to zapitamo. U zavisnosti u kojim krugovima ljudi se krećeš , zavisi i definicija uspeha. Za nekoga «mnogo» znači 500.- evra, za nekoga 2000.- ili pak 1 milion, 10 miliona ili milijardu. Zar ne?

Složićete se sa mnom, da je uspeh individualan, kao i šta je mnogo ili malo novca?

Zašto uspeh koristimo najviše u karijeri i u poslu? Možda zato što smo došli u materijalni svet da iskusimo što više svega. Što više materijalnog bogatstva je merilo većeg uspeha. Da li bolja pozicija na poslu, donosi uspeh? Koju vrstu uspeha uživamo tada? Da li se osećamo vrednije?

Primećuješ da često postavljam pitanja? Zašto? Zato što smatram da ne je ceo život na planeti jedna velika iluzija. I da jedino ako se udružimo i spojimo različite aspekte, možemo doći do spoznaja koje će nas približiti istini, Ili bar malo odaljiti od iluzije.  😉 Takodje mislim da ne znam šta je istina, ali ću rado podeliti svoju perspektivu i zamoliti tebe da uradiš isto.

Da li je ipak potrebno da uspeh postane merilo zdravlja, savršenih odnosa, sreće, mira , spokoja, nivoa svesnosti, lakoće življenja?

Da li si uspešna ako si na super poziciji lidera, zaradjuješ toliko da ne možeš da potrošiš a mentalno zdravlje ti je ugroženo; porodica se raspada, stalno si u stresu?

Želim da napomenem, da ja obožavam luksuz, novac, raskoš i da umem da uživam u tome.

Znači volim NOVAC. To je samo energija koju smo mi spremni da primimo ili nismo i dobijemo uvek onoliko koliko možemo da se otvorimo.

i pored toga, želim da se svi zajedno vratimo i nekim drugim vrednostima i merilima.

Iako je uspeh individualan, hajde da počnemo da kreiramo zdravu planetu, snažnu i stabilnu na svim poljima.

Šta je tvoja definicija uspeha?

Podelite:

Facebook
Twitter
LinkedIn